سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مزایا و معایب آبگرمکن برقی

 

 

 

با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی، آبگرمکن های قدیمی که بیشتر با نفت و سوخت های فسیلی کار می کردند، منسوخ شدند و رقابت بین آبگرمکن های برقی و گازی و در مرحله بعد پکیج ها شکل گرفت. همچنین در ابتدا که در اکثر شهرها لوله کشی گاز انجام نمی شد، آبگرمکن های برقی جایگاه محکمی در منازل داشتند. کم کم با ورود گاز در اکثر مناطق، تقاضای جامعه به سمت آبگرمکن های گازی رفت. اما همچنان آبگرمکن های برقی در مواردی که به آن می پردازیم طرفداران خود را دارند. در این مقاله سعی داریم در مورد مزایا و معایب آبگرمکن برقی، انواع آنها و در چه مواردی استفاده از آبگرمکن برقی توصیه می شود اطلاعاتی ارائه دهیم    .

 

تفاوت اصلی آبگرمکن برقی و آبگرمکن گازی در منبع انرژی است. یعنی ورودی و منبع انرژی آبگرمکن  انرژی الکتریکی است و در آبگرمکن گازی گاز شهری است که انرژی لازم برای افزایش دمای آب را تامین می کند .

 

آبگرمکن برقی چگونه کار می کند؟ هنگامی که شیر آب گرم باز می شود، آبگرمکن متوجه جریان در سیستم می شود که باعث روشن شدن بخاری های گرمایشی می شود. این عامل باعث گرم شدن آب می شود و آب پس از گرم شدن به لوله های آب فرستاده می شود. از طرفی با بسته شدن شیر آب، بخاری ها خاموش شده و فرآیند گرمایش متوقف می شود.

 

انواع آبگرمکن برقی

آبگرمکن دیواری انواع مختلفی دارد مانند آبگرمکن مخزن دار، بدون مخزن، آبگرمکن دیواری و ایستاده.

 

یکی از معایب آبگرمکن ایستاده این است که فضای زیادی را اشغال می کند و باید مکانی را به طور کامل به آن اختصاص دهید. از این نوع آبگرمکن بیشتر برای گرم کردن حجم زیاد آب استفاده می شود. جلوی آن آبگرمکن دیواری قرار دارد. از آنجایی که استفاده از آبگرمکن در خانه های کوچک توصیه می شود، آبگرمکن  دیواری که فضای کمی را اشغال می کند برای خانه های کوچک نیز مناسب است.

 

در دسته ای دیگر آن را دارای مخزن می دانند. آبگرمکن مخزن، همانطور که از نامش پیداست، حاوی مخزن عایق بندی شده ای است که می تواند 30 تا 80 گالن آب گرم را در خود نگه دارد. در این مخزن یک دماسنج وجود دارد که به ترموستات متصل است و زمانی که دمای آب از محدوده مشخص شده کمتر شود، آبگرمکن با استفاده از برق، دما را به حالت عادی می رساند.

 

آبگرمکن های بدون مخزن دسته پیشرفته تری از آبگرمکن های برقی هستند که می توانند آب را فوراً گرم کنند. همچنین در این آبگرمکن هر زمانی که بخواهید آب گرم در اختیار شما خواهد بود; به علاوه ثابت شده است که مصرف برق در آبگرمکن بدون مخزن حدود 40 درصد کمتر از آبگرمکن مخزن دار است. دلیل این صرفه جویی در مصرف برق این است که در آبگرمکن بدون مخزن، هر لحظه که شیر آب گرم را باز می کنید، برق مصرف می شود، اما آبگرمکن با مخزن تا مدت زیادی از روز انرژی مصرف می کند.

 

بهترین زمان برای خرید آبگرمکن برقی چه زمانی است؟

اما با توجه به اینکه می دانیم معایب آبگرمکن بیشتر از آبگرمکن گازی است و امروزه کمتر در زندگی شهری از آن استفاده می شود، سوالی که پیش می آید این است که در چه شرایطی از آبگرمکن استفاده می شود؟

همانطور که قبلاً گفتیم، آبگرمکن های برقی برای خانه هایی با متراژ کوچک که امکان داشتن دودکش غیرممکن است و ممکن است اکسیژن رسانی به آبگرمکن مشکل باشد، مناسب است.

برای مکان هایی که از گاز شهری دور هستند مانند خانه های ویلایی و باغ هایی که از بافت شهری دور هستند مناسب است.

روستاهایی که لوله گاز ندارند و نمی توانند از آبگرمکن گازی استفاده کنند.

در پیوندهای مختلف؛ از آنجایی که کاندوها متحرک هستند، انتظار نمی رود در هر جایی که قرار می گیرند، لوله کشی گاز وجود داشته باشد، اما آوردن برق به آن کار سختی نیست و استفاده از آبگرمکن در این مکان ایده آل است.

مکان هایی هستند که به آلاینده های سوخت گاز حساس هستند مانند برخی از آزمایشگاه ها و کارگاه ها و ... که در این مواقع ساده ترین راه حل استفاده از آبگرمکن است.

 

حال قصد داریم به بررسی مزایا و معایب آبگرمکن بپردازیم و ببینیم این دستگاه برای چه کاربردهایی می تواند استفاده شود.

 

بهترین زمان برای خرید آبگرمکن برقی چه زمانی است؟

 

مزایای آبگرمکن

مزیت اصلی که می توان به این دسته از آبگرمکن ها نسبت داد این است که می توان از آن در مکان هایی که دسترسی به گاز مشکل است استفاده کرد.

 

از دیگر مزایایی که می توان برای آبگرمکن نام برد این است که مانند آبگرمکن گازی به لوله کشی نیاز ندارد و در نتیجه نصب راحت تر، نگهداری و تعمیرات راحت تر، هزینه کمتر، خطرات گازگرفتگی و وجود دارد. نشتی گاز در آن نباشد، برای مصرف انرژی و گرم کردن آب به اکسیژن نیازی ندارد، نیازی به شمع، شعله، مشعل و دردسرهای آن ندارد و به همین دلیل طول عمر آن بیشتر است و باعث آلودگی هوا نمی شود.

 

معایب آبگرمکن برقی

آبگرمکن علاوه بر مزایایی که ذکر شد، معایبی نیز خواهد داشت. یکی از مهمترین معایب آبگرمکن مصرف زیاد برق است. از آنجایی که برق گرانتر از گاز است، قبض شما برای آبگرمکن بیشتر خواهد بود.

علاوه بر این وابستگی مطلق آن به برق یکی دیگر از معایب آبگرمکن نسبت به آبگرمکن گازی است. این به این دلیل است که اگر سیم کشی برق مشکلی داشته باشد یا برق قطع شود، اصلا نمی توانید انتظار آب گرم داشته باشید. اما آبگرمکن های گازی در صورت قطع برق نیز موثر هستند. البته این عیب نیست که ما را از خرید آبگرمکن منصرف کند.

 

برای اطلاعات بیشتر میتوانید با کارشناسان فروشگاه اینترنتی هوایش در تماس باشید